nº54 Puig de Golinons / Sant Pol de Mar / Calella

EXCURSIONS ›› nº54 Puig de Golinons / Sant Pol de Mar / Calella

Iniciem la ruta des del mirador del Puig de Golinons a 268 metres, amb una vista espectacular a Calella i la seva platja, la vista ens arriba  fins al castell de Sant Joan a Blanes. Comencem a pedalar pel camí sobre la carena, envoltats de pins iniciem el descens cap a Sant Pol, sentim l’emoció de la baixada seguint les giragonses del sinuós camí en mig del bosc, quant veiem pollancres o plataners hi trobem una masia, ja en la vall de Golinons, sobre la bicicleta, ens deixem portar per la llibertat de l’entorn i la natura, prats, masies, conreus ..., una petita pujada ens posa a prova, sort del recurs de la bicicleta de BTT.

 Ja som a Sant Pol, pedalem pels carrers estrets i cases blanques, Sant Pol va sorgir a l‘entorn del Monestir de Sant Pau (s. X), era una vila d’humils pescadors, va ser a finals del segle XIX i principis del XX quant va arribar el tren i la burgesia i classes benestants catalanes varen descobrir Sant Pol, per això veiem cases modernistes. Passem davant de la Torre de la Plaça (noucentista) i Can Planiol (modernista) entre d’altres.

Per la platja al costat del mar i la via del tren arribem a les Roques de Calella, ja al costat de la Carretera Nacional i protegits per la barana, veiem el Far (1859) i ja en la darrera corba la imatge típica de les  postals de la seva platja, per la riera de Capaspre arribem a Calella, pedalada tranquila pels seus carrers, gaudirem del seu patrimoni artístic i acabarem creuant la via del tren per aixoplugar-nos sota els arbres del passeig de Manel Puigvert.

>> El preu d'aquesta ruta és de 35 € per personaGaleria fotogràfica
Distància: 10.600 mts
Desnivell:
Alçada:
Temps aproximat: 1:15 h
Dificultat:
Segueix-nos:

Comparteix aquesta plana:

T. +34 637 877 997 / info@descent.cat
Condicions dels serveis / Avís legal web / © Josep Monreal Ribot 2018
Web by: Estudi Marina Turró / Polnetwork
Photos by: Joan Ribot / Josep Monreal