nº40 Tres Termes / Pla Sant Andreu / Pineda de Mar

EXCURSIONS ›› nº40 Tres Termes / Pla Sant Andreu / Pineda de Mar

Ruta curta que ens apropa a la història i el patrimoni de Pineda de Mar, des dels Tres Termes, partió dels municipis de Calella, Tordera i Pineda, baixem entre pins i alzines cap a la riera de Pineda on segurament al costat del camí, i degut a que és una zona humida, hi podrem veure el rastre dels senglars i les guilles. Pedalant per l’asfalt, gaudirem de la bellesa del camí amb la riera al marge dret, els primer indicis dels antics pinedencs els trobem en el Molí de Can Marquès (XIV) encara hi podem veure les moles que giravoltaven. A l’altre costat de la riera hi ha el forn de calç, nosaltres tombem a l’esquerra i ens endinsem en el racó de la font del Ferro i  per sobre del petit pont i el corriol sortim davant de la pedrera del Montpalau (avui depuradora).

Un altre cop fent companyia a la riera a la nostra esquerra, podrem veure l’aqüeducte romà que portava l’aigua de la riera cap a la plana, practicarem amb els plats i pinyons de la bicicleta de BTT per fer una pujada per agafar el camí de Can Cornet des del qual, entre camps de conreu a dreta i esquerra, ja divisem el campanar de l’església barroca de Santa Maria (s. XVII).

Seguim  pedaant pels carrers on podem apreciar els orígens de Pineda i les edificacions d’estil modernista i noucentista amb alguns detalls gòtics, com a ca l’Enric Benet al carrer Major o la creu de Terme gòtica del segle XIV, que delimitava el territori i exercia protecció espiritual, pedalem envoltats per l’encant del carrer de Mar i les seves edificacions noucentistes, creuem la via del tren i acabem a la platja de Pineda.

>> El preu d'aquesta ruta és de 35 € per personaGaleria fotogràfica
Distància: 14.200 mts
Desnivell:
Alçada:
Temps aproximat: 1:20 h
Dificultat:
Segueix-nos:

Comparteix aquesta plana:

T. +34 637 877 997 / info@descent.cat
Condicions dels serveis / Avís legal web / © Josep Monreal Ribot 2019
Web by: Estudi Marina Turró / Polnetwork
Photos by: Joan Ribot / Josep Monreal