nº42 Can Carreres / Montpalau / Sant Jaume / Pineda de Mar

EXCURSIONS ›› nº42 Can Carreres / Montpalau / Sant Jaume / Pineda de Mar

La part més alta de la urbanització de Can Carreres (Pineda-Calella), a 406 metres d’alçària, ens ofereix vistes espectaculars a la costa i el mar Mediterrani que banya els pobles del Maresme, la bona visibilitat ens permet fer vista i poder divisar el perfil de Barcelona. Iniciem el descens, davant se’ns mostra dalt del turó el que queda del Castell del Montpalau, antiga  fortalesa medieval, des d’aquí podem gaudir de la plana conreada i del poble de Pineda envoltat per la serralada, al fons la torre de Montagut a Santa Susanna i el Castell de Sant Joan a Blanes.

Continuem entre pins i alzines, en aquesta balconada a la costa, canviem de muntanya i baixem per la carena del Montpalau, ens trobem la capella de Sant Rafel (s. XIX), ja en la plana a dalt d’un petit turonet veiem la capella de Sant Jaume (s. XIX), continuem pedalant enmig de camps de conreu fins a creuar la riera de Pineda, ja en el camí de Can Cornet podem distingir l’església barroca de Santa Maria ( s. XVII), a la seva façana conserva la inscripció del fets ocorreguts l’any 1545 amb el saqueig del corsari Dragut.

 Pedalant pels carrers veiem la capella barroca de Sant Antoni, (s .XVIII), a la plaça de l’Ajuntament trobem Can Comas, masia del segle XVIII i la seva nova façana dissenyada per Javier Mariscal, passegem per la plaça de les Mèlies on trobem l’antiga biblioteca Serra i Moret, construcció noucentista, baixem cap a la platja admirant l’encant del carrer de Mar,  on podem contemplar les seves cases noucentistes, creuem la via del tren i acabem la ruta a la sorra de la platja de Pineda.

>> El preu d'aquesta ruta és de 35 € per personaGaleria fotogràfica
Distància: 10.250 mts
Desnivell:
Alçada:
Temps aproximat: 1:05 h
Dificultat:
Segueix-nos:

Comparteix aquesta plana:

T. +34 637 877 997 / info@descent.cat
Condicions dels serveis / Avís legal web / © Josep Monreal Ribot 2019
Web by: Estudi Marina Turró / Polnetwork
Photos by: Joan Ribot / Josep Monreal